Založ si blog

Odtrhnuté z reality?

Tak kde bolo tam bolo… Ale nie… toto nie je rozprávka… Aj keď pre určité postavy príbehu áno. Čo rozprávka! Sci-fi najvyššej kategórie. Alebo ako sa „niekde“ hovorí: To nevymyslíš, to je život!

Tak hlavná postava – milá staršia dáma, slobodná, bezdetná. Starajúca sa o záhradu jedného domu.

Domu, ktorý užíva jeden z troch súrodencov, napriek evidentnej neochote a chuti vyplatiť tých ostatných. Jeho vysvetlenie: „A ty si myslíš, že môjmu bratovi tých 20 tisíc eur akože pomôže?!“ (škoda, že táto otázka nebola adresovaná mne! A aj pripomínam, že v skutočnosti ide skôr o celý miliónik slovenských korún).

Takže, táto rodinka, obývajúca chátrajúci domček – domisko, je taká tá normálna rodinka. Aaaa. Klamem! Nemala by som súdiť. Ale poznáte to, keď pozeráte nejakú telenovelu a poviete si, ako môže byť niekto taký intrigán?! Alebo vlastne veď spoznáte ich sami.

Takže hlavná postava – staršia dáma, sa stará a okopáva, sadí … A zrazu vyhrá. A staršia dáma „zabila“, pretože tá výhra bola – „hlavotočivá“ !!! Polovicu dá svojmu súrodencovi, s ktorým sa síce často nestretáva, ale sesterská láska stále existuje J.

No, my sa ideme vybrať po stopách tej prvej polovice výhry. Tej, ktorá zostala staršej dáme. No, zostala ako zostala.

Idem po neprebádaných chodníčkoch a netrúfam si povedať či k nasledujúcim krokom ju viedla senilita, naivita či čisto dobré srdiečko. A kto vie, možno presvedčovacie metódy členov rodinky jej zamestnávateľov.

ALE… tak teraz všetci podnikatelia – slintajte a záviďte – kúpila auto. Komu? Predsa zamestnávateľom. Splatila za nich (vôbec nie malé) dlhy. V záhrade na ktorej pracuje, a ktorá je už akože jej, idú postaviť altánok (predpokladám, že táto dáma ho bude isto „často“ využívať). A myslela aj na seba a kúpila si byt. (keby aspoň toto bolo naozaj pravdivé)

Tak čo sa týka splatenia dlhov, žiaľ, súrodenci hlavy tejto rodinky sa na splátkovú listinu nezmestili (trúfam si opovážlivo povedať, že ich najmladší súrodenec ani veľmi na tom netrval).

Auto im kúpila s tým, že ju budú voziť, kam bude treba. Auto používa dcérka tejto rodiny, aby mohla do školy dochádzať – hádam nechcete aby dochádzala vlakom?! No, staršia dáma si teda na odvoz musí volať suseda, taxi. A chúďa nakoniec doplatila, dcérenka rodinky jej pri neopatrnom šoférovaní zlomila nohu a ešte sa aj na ňu potom „ofučala.“ (Veď prečo sa jej dáma pletie pod kolesá, nie?)

No, na záhrade samozrejme naďalej pracuje. – Veď je jej!

A teraz ten byt. Všetci sme sa potešili, že je jej, že? Aspoň niečo, že? Ale… tak predstavte si, že synátor tejto podarenej rodinky má vážnu známosť. Otec tejto vážnej známosti je maliar. A tak vymaľoval staršej dáme byt. A aby mohol maľovať, mal kľúč. Spravil si dva. Ten druhý sa dostane do rúk jeho dcére a jej priateľovi. A kým staršia dáma okopáva záhradku, deti v jej byte… No, ja neviem, možno skladali puzzle, nie? Ale lož má krátke nohy. A prišiel na psa mráz. A staršia dáma ich prichytila. Aká škoda, že neviem, ako zareagovali na otázku: „A vy tu čo robíte?“ Ale zato, viem, čo si pomysleli – užívame si náš budúci bytík. Myslíte si, že to už preháňam, že? Ale ako mi vysvetlíte, prečo chcela zamestnávateľka staršej dámy, aby si všetky zmluvy nechala v „ich“ dome? A azda ešte lepšie vysvetlenie. Dáma si chce zabiť klinček na svätý obrázok a vážna známosť, synátora podarenej rodinky hovorí: „To tam nezabíjajte, zostane tam diera!“

Prvé otázky, v mojej hlave zneli, ale čo ta dáma nie je normálna? No viete, čo je podstatnejšie?  Že normálny nie je ani jeden člen tej rodiny. Takýto ľudia nie sú nič viac ako, ach prepáčte, ale spodina ľudstva, bezcharakterní, nechutní „vyciciavači“, ktorým … No, nechala som sa uniesť, ale myslím, že každý z vás, má svoj názor…

A viete, toto by ste nemali vedieť (informátor – asi ako oficiálny nepriateľ „rodinky“ je na zozname nepohodlných a manželka hlavy rodiny staršej dáme ZAKÁZALA rozprávať s týmto mojím informátorom.. no, asi aj viete prečo – aby sa to nedostalo ďalej…neskoro…) – takže … to len vrabce štebotali túto na mojom okienku. Tak som sa musela podeliť.

 

Ps. Ak ste rovnako naivní či optimistickí ako ja, asi toto pokladáte za výmysel. BODAJ BY to bol výmysel, bodaj by!

 

Keď sa snaha necení

24.05.2013

Keď môj bývalý priateľ toho občas vypil priveľa mával veľmi seba-ľútostivé a úprimné chvíľky. Samozrejme ľutoval všetko čo robil a ako sa správal. A ja som mu vždy hovorila len to jediné. Že nepotrebujem aby sa zmenil. Že jediné čo chcem je aby sa snažil, že mi stačí vidieť jeho snahu. Vždy pre mňa snaženie sa nejakého človeka znamenalo oveľa viac. [...]

Krížová cesta slovenského pacienta

28.04.2012

Táto téma nie je nijak novátorská. Len ju treba z času na čas pripomenúť, aby sme nepodľahli efektu špirály mlčanlivosti. A aby sa kompetentní nenazdávali, že je všetko OK. A možno raz, nie vďaka mne, ale hádam vďaka niekomu inému, keď už bude pripomienok dostatočne veľa, sa to konečne zmení – systém nášho zdravotníctva a niekoľkomesačná cesta [...]

Vpred či zostať stáť

25.04.2012

Kráčam ľavou krajnicou vpred… Ty snáď bežíš či stojíš, napravo … Tak blízko a predsa ďaleko Chcem ísť vpred a ty? Nevidím či si sa rozhodol vrátiť, či stáť Snáď iba tak pomaly kráčaš vpred… Možno prejdú hodiny, mesiace, roky A ľavá krajnica sa priblíži k tej pravej… Keby si sa rozhodol prejsť na opačnú stranu Počkám ťa… Ale [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

bella

O hľadaní a spoznávaní... O realite, ktorá občas zabolí, častejšie poteší. O všadeprítomnej kráse sveta okolo nás :)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 31403x
Priemerná čítanosť článkov: 2617x

Autor blogu